resurse start nettissimo telefonie voip forum anunturi gratuite promovare
Primul pas: creearea unei baze de date, si a unui utilizator cu parola

Urmati tutorialul specific catre care aveti un link din pagina de start (Tutoriale CPanel)

 

Administrarea bazei de date: direct din panoul de control sau de pe calculatorul Dvs.?

Ce este frumos la MySQL este ca puteti administra baza de date in foarte multe feluri.

 • Pe panoul Dvs. de control, la meniul "Advanced", rubrica "MYSQL" aveti in josul paginii un link catre interfata PHPMyAdmin, una dintre cele mai populare de pe Internet. Aceasta interfata este instalata direct in panoul Dvs de control si va permite sa faceti toate operatiile ce tin de intretinerea bazelor Dvs. de date MySQL (creeare tabele, stergere tabele, adaugare inregistrari, stergere inregistrari, import date, export date, salvare date, etc.).
 • Alternativ puteti instala PHPMyAdmin si pe calculatorul Dvs. si il puteti configura sa se conecteze la baza Dvs. de date de pe site-ul distant. Singura conditie este sa aveti un server de web instalat precum si PHP. Mai jos va sunt date explicatii detaliate.
 • Tot de pe calculatorul local puteti folosi si MySQL Front, un alt program foarte popular. Avantajul acestuia fata de PHPMyAdmin este ca pentru a il folosi nu aveti nevoie sa instalati un server de web pe calculator si nici PHP (tutorialul 2).
 • In fine ultima posibilitate si cea mai fascinanta: puteti folosi un program Microsoft Office: ACCESS, care este specializat in gestionarea bazelor de date. Oricare program din Office poate prelua datele din baza Dvs. de date, conectandu-se la ea. Nu este vorba de copierea datelor ci de o conexiune activa. Ce inseamna asta? Asta inseamna ca de fiecare data cand ele se schimba pe site-ul distant aceste schimbari se vor reflecta si in programul Dvs. De exemplu, veti dori poate ca periodic sa trimiteti scrisori redactate cu Microsoft WORD la toti clientii Dvs (potentiali sau efectivi). Pe site-ul distant aveti un formular care permite vizitatorilor sa fie inscrisi in baza de date clienti. Cand deschideti Word-ul automat lista Dvs. de difuzare postala va fi actualizata cu lista clientilor din baza de date de pe site si veti putea intotdeauna sa trimiteti scrisori tuturor membrilor listei! La fel si in Microsoft EXCELL (tutorialul 2)
Inainte de accesarea de pe calculatorul Dvs.

1. Implicit accesul la baza de date este restrictionat asa: numai fosind numele de utilizator si parola respectiva.

2. Inca o restrictie: din ratiuni de securitate a datelor, serverul MySQL este setat sa nu permita decat accesul in baza de date decat de pe "localhost" (serverul de gazduire Nettissimo). Trebuie sa schimbati aceasta setare daca doriti sa folositi un program pe calculatorul Dvs.

3. Cum? Meniul Advanced, MySQL, Access hosts. In rubrica Add Host scrieti adresa Dvs de IP (). Toate bune si frumoase numai ca din nenorocire in marea majoritate a cazurilor adresa de IP este dinamica adica se schimba de la o conexiune Internet la alta! Ar trebui sa introducem aici o lista lunga de adrese si ar fi groaznic! Insa: adresele de iP sunt formate din 4 grupuri de cifre. Oricare din acest grup il puteti inlocui cu un joker: %. Daca vreti sa permiteti conexiunea de la orice adrea de IP (asta in cazul in care v-a luat Dumnezeu mintile!) puteti scrie: %.%.%.%. O solutie mai sigura: la marea majoritate a conexiunilor se schimba doar ultima grupa de cifre. De exemplu, adresa Dvs de IP actuala este . La aceasta grupa va trebui in principiu sa eliminati doar ultimul grup, adica . Asadar in rubrica de Access host va trebui sa scrieti: .. .%. Este posibil insa ca si al 3-lea grup de cifre sa se modifice. In aceast caz sfatul meu este sa treceti manual fiecare grup.

4. Ce riscuri? Oricine care stie parola Dvs si numele de utilizator, care se conecteaza cu acelasi provider de Internet va putea sa faca orice prin baza dvs. de date. Risc acceptabil.

Instalare si configurare locala PHPMyAdmin

PHPMyAdmin este cea mai populara interfata de administrare a bazelor de date MySQL, de aceea il aveti instalat pe panoul Dvs de control. Explorati-i posibilitatile si daca aveti nelamuriri intrebati-ne (daca sunteti clienti Nettissimo).

Puteti instala insa PHPMyAdmin pe calculatorul Dvs. si il puteti configura in asa fel incat sa incarce baza de date de pe site-ul Dvs.

De ce aveti nevoie?

 1. De un server de web. Cel mai simplu de instalat este OmniHTTPd deoarece acesta are deja inclus PHP, un limbaj de programare care comunica cu bazele de date MySQL si in care a fost scris PHPMyAdmin.. Il descarcati de aici si il instalati ca orice program Windows. Pentru setari clientii Nettissimo sunt rugati sa ne contacteze.
 2. Setati severul asa: sa zicem ca paginile Dvs se afla pe C:\PAGINI. Aici aveti mai multe site-uri pe care la administrati. In lista de programe, cautati OmniHTTPd Profesional / OmniHTTPd Administration. Vi se va deschide caseta de dialog "Administration". Apasati butonul Default virtual settings. Alegeti rubrica server (oricum ea se dechide automat la fiecare lansare). Aici scrieti C:\\PAGINI (sau calea catre site-urile Dvs.) in zona Server root. Rubrica default index trebuie sa fie completata asa: index.htm,index.html,index.php. (acestea reprezinta paginile Dvs. de start. Daca mai aveti si un alt nume sa zicem default.html, trebuie trecut si el, cu virgula). De fiecare data cand vreti sa folositi serverul de web trebuie sa il porniti (daca nu ati setat sa porneasca automat la deschiderea calculatorului): OmniHTTPd Profesional / Start the OmniHTTPd service. Cand nu mai vreti sa il folositi il opriti: OmniHTTPd Profesional / Stop the OmniHTTPd service
 3. Descarcati PHPMyAdmin si dezarhivati-l in radacina site-ului Dvs. local, de exemplu C:\PAGINI folosind Winzip. Rebotezati directorul in ceva mai omenesc, sa zicem phpmyadmin.
 4. Editati fisierul config.inc.php:
 5. Cautati variabila $cfg['PmaAbsoluteUri']
  Completati calea catre site-ul local. De exemplu daca PHPMyAdmin este in C:\PAGINI|\phpmyadmin atunci trebuie sa scrieti:
  $cfg['PmaAbsoluteUri'] = 'http://localhost/phpmyadmin/';
 6. Cautati variabila $cfg['Servers'][$i]['host']'
  Aceasta este prezenta de mai multe ori in lista, pentru mai multe domenii. Daca aveti doar unul, completati doar prima lista si la restul nu umblati. Daca aveti mai multe completati ca la primul schimband datele respective.
  Sa zicem ca domeniul Dvs este semanatoarea.ro. Va trebui sa scrieti aici:
  $cfg['Servers'][$i]['host'] = 'semanatoarea.ro';
  Atentie: fara www sau http!
 7. Cautati apoi variabila $cfg['Servers'][$i]['user']
  Aici veti scrie numele de utilizator al bazei de date sa zicem semana_carcotas1
  $cfg['Servers'][$i]['user'] = 'semana_carcotas1';
 8. In fine la passowrd parola pe care ati ales-o:
  $cfg['Servers'][$i]['password'] = 'raudegura';
 9. Gata! Va conectati la Internet si in functie de cum ati botezat directorul cu PHPMyadmin scrieti adresa in bara de la navigatorul web, de exemplu:
  http://localhost/phpmyadmin
  Atentie sa respectati diferenta dintre majuscule si minuscule.
 10. Sunteti gata sa administrati baza / bazele de date
Intrebari?

Clientilor Nettissimo li se ofera asistenta pas cu pas.

Restul lumii: Nu ne scrieti sa ne cereti ajutorul, nu va vom raspunde din lipsa de timp. Incercati sa puneti intrebari in forumul Nettissimo si membrii va vor raspunde in limita timpului lor.